KubuswoningenV3   A3

Kubuswoningen Rotterdam poster
Special Edition

€ 29,99
30x40cm

Bestel deze poster

Leuk om te geven. Leuk om te krijgen.

Bekijk ook andere Rotterdamse Special Editon posters

Kubuswoningen aan je muur!

De Kubuswoningen in Rotterdam zijn één van de meeste bekende iconen van de stad. Ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom in de late jaren 70, vertegenwoordigen deze kubusvormige huizen een gedurfd en innovatief concept in de wereld van stedelijke architectuur. De kubuswoningen zijn gelegen aan de Blaak, nabij het centrum van Rotterdam, en vallen meteen op door hun unieke en onconventionele ontwerp. De kubusvormige huizen zijn gekanteld op een hoek van 45 graden en lijken op grote boomkubussen die uit de grond oprijzen. Het doel van Blom was om een bos te creëren in de stad, waar elke kubus als een individuele boom fungeert en het geheel een stedelijk bos vormt.

Elke kubuswoning bestaat uit drie verdiepingen. De onderste verdieping herbergt de woonkamer, de middelste verdieping is gewijd aan slaapkamers en de bovenste verdieping fungeert als een soort serre met grote ramen die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden. Ondanks de schijnbare beperkingen van de kubusvorm, zijn de interieurs verrassend ruim en functioneel ontworpen. Het ontwerp van de Kubuswoningen roept vragen op over het concept van ruimte en functionaliteit in de architectuur. De kubusvormige structuur daagt traditionele ideeën uit en creëert een boeiende woonervaring. De unieke vorm van de woningen heeft ook geleid tot het ontstaan van een museumwoning, waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in een kubuswoning en de unieke indeling en inrichting kunnen ervaren.

Naast hun architectonische betekenis zijn de Kubuswoningen een belangrijke toeristische attractie geworden in Rotterdam. Ze trekken jaarlijks duizenden bezoekers die gefascineerd zijn door het gedurfde ontwerp en de creatieve visie van Piet Blom. De locatie nabij de Oude Haven en andere bezienswaardigheden maakt het gemakkelijk voor toeristen om dit architectonische meesterwerk te verkennen als onderdeel van hun ontdekkingstocht door Rotterdam. Kortom, de Kubuswoningen in Rotterdam zijn niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een symbool van innovatie en durf in de stedelijke ontwikkeling. Ze blijven een fascinerende bezienswaardigheid en een inspiratiebron voor liefhebbers van moderne architectuur over de hele wereld.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.