Witte Huis Rotterdam poster 

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Het Witte Huis als poster aan je muur!

Ontdek het opvallende Witte Huis in Rotterdam, een indrukwekkend gebouw geïnspireerd door Amerikaanse wolkenkrabbers. Met een hoogte van 43 meter was het ooit het hoogste kantoorgebouw van Europa. Ondanks de verwoestingen tijdens het bombardement op Rotterdam in 1940, bleef het Witte Huis fier overeind staan, een baken van veerkracht. In latere jaren onderging het een zorgvuldige restauratie, waarbij de gevels en het dak met vakmanschap werden hersteld naar hun oorspronkelijke grandeur.
Het Witte Huis herbergt een uniek element: een uitkijkplatform op het platte dak, een eigentijds concept in de vroege 20e eeuw. Dit platform biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van adembenemende vergezichten over de stad, bereikbaar via een moderne lift.
Vanwege zijn architectonische waarde is het Witte Huis opgenomen in de gerenommeerde Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Het gebouw is opgetrokken uit ijzer, baksteen en cement, zonder gebruik van beton. Uit veiligheidsoverwegingen was hout niet toegestaan. Het Witte Huis trotseerde het bombardement in 1940 en doorstond de vernietiging die veel omliggende gebouwen trof. Sporen van kogelinslagen, herinneringen aan de strijd om de Maasbruggen, waren zichtbaar op de gevel. Bij de restauratie in 1990 werden deze inslagen zorgvuldig weggewerkt, met uitzondering van een opvallende inslag aan de gevel aan de Wijnhavenzijde.

Het Witte Huis, ooit het hoogste kantoorgebouw van Europa van 43 meter, koop je als stijlvolle poster voor bij jou aan de muur bij Stukje Rotterdam.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.