Willemsbrug Rotterdam poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Willemsbrug poster aan je muur!

De Willemsbrug in Rotterdam is een iconisch en historisch bouwwerk dat de skyline van de stad al decennia lang domineert. Deze imposante brug heeft een rijke geschiedenis en speelt een essentiële rol in de stedelijke infrastructuur van Rotterdam. Met een lengte van 318 meter en een centrale overspanning van 89 meter, verbindt de Willemsbrug het stadsdeel Noord met het centrum van Rotterdam over de Nieuwe Maas. In 1981 werd de brug van architect Cor Veerling geopend door de toen nog kroonprins Willem Alexander onder begeleiding van koningin Beatrix. Het is een nieuwe variant op de Willemsbrug uit 1878 die vernoemd is naar koning Willem III. 

De geschiedenis van de Willemsbrug gaat terug tot het einde van de 19e eeuw, toen Rotterdam zich snel ontwikkelde als een belangrijke havenstad. In 1878 werd de oorspronkelijke Willemsbrug geopend, een houten draaibrug die de groeiende stad verbond. Deze brug werd in 1927 vervangen door de huidige stalen boogbrug, ontworpen door de Nederlandse architect J.P. van Bruggen. De naam van de brug is een eerbetoon aan Koning Willem III der Nederlanden.

De Willemsbrug heeft niet alleen een functionele rol als verkeersverbinding, maar is ook een cultureel symbool geworden. De slanke stalen boog van de brug heeft een opvallende aanwezigheid en is vaak het onderwerp van foto's en kunstwerken die de schoonheid van de Rotterdamse architectuur vieren. Vooral 's nachts, wanneer de brug prachtig verlicht is, straalt ze een sfeervolle ambiance uit. De brug heeft meerdere renovaties ondergaan om de veranderende eisen van het moderne verkeer aan te kunnen. Ze heeft voet- en fietspaden aan beide zijden, waardoor ze niet alleen een belangrijke route is voor auto's en trams, maar ook voor fietsers en voetgangers die de Nieuwe Maas willen oversteken.

De Willemsbrug is dus niet zomaar een brug; ze is een belangrijk symbool van Rotterdam en een herkenbaar icoon in de stad. Haar geschiedenis en architecturale schoonheid maken haar een onmisbaar onderdeel van het Rotterdamse stadsbeeld, en ze blijft een geliefde bestemming voor zowel bewoners als toeristen die de stad bezoeken.

Zou je deze bijzondere brug graag elke dag willen bewonderen? Dat kan met de poster van Stukje Rotterdam.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.