Het Kasteel Sparta poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Voor de échte Spartanen!

Sparta Rotterdam, opgericht in 1888, is een van de oudste voetbalclubs in Nederland en heeft een rijke geschiedenis die diep geworteld is in de stad Rotterdam. De club heeft een sterke band met haar aanhangers en heeft door de jaren heen veel hoogte- en dieptepunten gekend. Het stadion van Sparta, Het Kasteel genaamd, is een belangrijk symbool van deze club en speelt een centrale rol in haar geschiedenis en identiteit.

Het Kasteel, geopend in 1916, is een van de oudste voetbalstadions in Nederland en heeft een unieke en historische uitstraling. De naam van het stadion komt voort uit het kasteelachtige ontwerp, met torentjes en muren die het stadion een sprookjesachtige uitstraling geven. Het Kasteel is gelegen in de wijk Spangen in Rotterdam-West en is de thuisbasis van Sparta Rotterdam sinds de opening. Het stadion heeft in de loop der jaren verschillende renovaties en aanpassingen ondergaan om te voldoen aan moderne normen en comfort voor de fans. Het heeft een capaciteit van ongeveer 11.000 toeschouwers, wat het tot een intiem en sfeervol stadion maakt. De tribunes zijn dicht bij het veld, waardoor fans de wedstrijd van dichtbij kunnen beleven. Het Kasteel staat bekend om zijn karakteristieke uitstraling en wordt vaak bezocht door zowel Sparta-fans als liefhebbers van voetbalarchitectuur.

Sparta Rotterdam zelf heeft een rijke geschiedenis en is in verschillende periodes een vaste waarde geweest in de Eredivisie, de hoogste voetbalcompetitie in Nederland. De club heeft diverse nationale en internationale successen behaald en heeft een trouwe schare fans die bekendstaan om hun passie en toewijding.
De club heeft ups en downs gekend, maar de toewijding van de fans en de rijke traditie blijven de drijvende kracht achter deze geliefde voetbalclub en het prachtige stadion waarin ze spelen. In het seizoen 2022/2023 bereikte Sparta de 6e plek. Een super knappe prestatie. Sparta won 3x de KNVB beker en werd 6x landskampioen van Nederland. De laatste keer was in 1959.

Sparta Rotterdam en Het Kasteel vormen samen een onlosmakelijk deel van de Rotterdamse sportgeschiedenis en cultuur. Het stadion is niet alleen een plek voor voetbal, maar ook een herinnering aan de glorie en vastberadenheid van de club en haar supporters. Het blijft een plek waar generaties fans samenkomen om hun team te ondersteunen en herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.

Als échte Spartaan wil je natuurlijk ook deze super gave poster. Bestel hem vandaag nog via de link hierboven.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.