Groothandelsgebouw Rotterdam poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Gebouw van de groothandel

Het Groothandelsgebouw, gelegen in het bruisende hart van Rotterdam, is een architectonisch meesterwerk en één van de meest iconische gebouwen van Nederland. Dit imposante pand, voltooid in 1953, symboliseert de wederopbouwperiode van Rotterdam na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog en staat voor moderniteit, vooruitgang en innovatie. Dit multifunctionele complex, ontworpen door de befaamde architecten Hugh Maaskant en Willem van Tijen, is een voorbeeld van het functionalistische bouwen. Met zijn kenmerkende lijnen, strakke geometrie en grote ramen, ademt het Groothandelsgebouw een tijdloze elegantie. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een groothandelscentrum voor diverse bedrijven, maar is in de loop der jaren getransformeerd tot een dynamische hub voor zakelijke en creatieve activiteiten.

Het gebouw beslaat maar liefst 220.000 vierkante meter en telt ruim 1.200 bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder technologie, design, mode en horeca. Hierdoor is het een centrale ontmoetingsplaats geworden voor ondernemers en creatieve geesten, wat de bruisende sfeer van het Groothandelsgebouw kenmerkt. Een ander opvallend kenmerk van het gebouw is het adembenemende uitzicht vanaf het dakterras. Dit panoramische uitkijkpunt biedt een ongeëvenaard zicht op de stad Rotterdam, met zijn moderne wolkenkrabbers, historische havengebied en de Erasmusbrug.

Eén van de meest bekende horecagelegenheden van Rotterdam, Grand Café Engels, is sinds een paar niet meer. Sinds de opening van het groothandelsgebouw was Engels een vast onderdeel van het gebouw. Vele mensen die er werkten spraken bij Engels af met bekenden of zakenrelaties.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.