Euromast Rotterdam poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Van Floriade uitkijktoren naar icoon

De Euromast, een iconische toren die hoog boven de stad Rotterdam uittorent, is een onmiskenbaar symbool van de stad en een toonaangevende bezienswaardigheid in Nederland. Gebouwd in 1960 door architect Huig Maaskant ter ere van de Floriade (een internationale tuinbouwtentoonstelling), is de Euromast een opvallend staaltje moderne architectuur en ingenieurskunst.

De toren staat op een fundament van beton en heeft een totale hoogte van 185 meter, waardoor het ooit de hoogste uitkijktoren van Europa was. Bezoekers kunnen met een roterende lift naar een hoogte van 100 meter worden gebracht, waar zich een uitkijkplatform bevindt dat een panoramisch uitzicht biedt over de stad Rotterdam, de omliggende haven, en zelfs op heldere dagen delen van België. Het adembenemende uitzicht is een must voor toeristen en inwoners, vooral bij zonsondergang wanneer de stad in een zee van lichten verandert. Naast het adembenemende uitzicht biedt de Euromast ook andere attracties, zoals de Euroscoop, een roterend restaurant met heerlijk eten en een bar met drankjes. Voor de avontuurlijke bezoekers is er de "abseil experience" waar je vanaf de Euromast kunt abseilen.

De Euromast is niet alleen een toeristische trekpleister maar ook een cultureel erfgoed dat de dynamiek en vooruitgang van Rotterdam belichaamt. Het blijft een symbool van de stad en een unieke ervaring voor iedereen die de pracht van Rotterdam wil aanschouwen.

Ontdek de posters van Stukje Rotterdam en haal iconische gebouwen uit Rotterdam in jouw huis!

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.