Depot Boijmans Van Beuningen poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

De pot, de soepkom, de slabak of een leuk ei?

Het Depot Boijmans Van Beuningen, gelegen in Rotterdam, is een opmerkelijke aanvulling op de culturele schatkist van Nederland. Dit spectaculaire kunstdepot, geopend in 2021, is een state-of-the-art faciliteit ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau MVRDV. Het depot heeft als doel om de gehele collectie van het Museum Boijmans Van Beuningen, dat momenteel onder renovatie is, toegankelijk te maken voor het publiek. Wat het Depot Boijmans Van Beuningen zo uniek maakt, is het innovatieve ontwerp. Het is een toren van glas en spiegels, die als een transparante schatkist fungeert voor kunstwerken. Bezoekers kunnen door de enorme glazen gevels heen kijken en zien hoe de kunstwerken worden bewaard, gerestaureerd en bestudeerd. Het gebouw heeft een spiegelende buitenkant die de lucht en de omgeving weerspiegelt, waardoor het lijkt alsof het in de lucht zweeft. Binnenin het depot zijn de kunstwerken ondergebracht in een zorgvuldig georganiseerde en geconditioneerde omgeving, waardoor ze in optimale staat worden gehouden. Bezoekers kunnen door de depots wandelen en een kijkje nemen achter de schermen van een museum, wat een unieke ervaring biedt. Het Depot Boijmans Van Beuningen is niet alleen een bewaarplaats voor kunst, maar ook een culturele bestemming op zich. Het biedt tentoonstellingen, educatieve programma's en evenementen, waardoor kunstliefhebbers en bezoekers van alle leeftijden kunnen genieten van de prachtige wereld van kunst en cultuur. Het depot vertegenwoordigt een opvallend voorbeeld van moderne architectuur en dient als een symbool van Rotterdam's toewijding aan kunst en innovatie. Het zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten in de wereld van de museumwereld en architectuur.

Over een bijnaam is nog geen ei gelegd. Er worden verschillende namen genoemd, de pot, de soepkom, de slabak of toch gewoon een leuk ei.

Ontdek de posters van Stukje Rotterdam en haal iconische gebouwen uit Rotterdam in jouw huis!

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.