TAFEL - DESIGN 

© Stukje Rotterdam

Gespot:

Bedrijf:
Tafel-Design

Sinds:
2010

Adres:
Insulindestraat 112
Hofbogen

Eigenaar:

Anouk Bedeaux

Website
http://www.tafel-design.nl/

"...de vele festivals maken Rotterdam, daar kan ik van genieten en me door laten inspireren."


Tafel-design. Waar is die naam op gestoeld?
"Mooi aanschuiven bij Tafel-design."

Ontwerp je alleen tafels?

"De laatste paar jaar ontwerp ik alleen tafels, een tafel is een belangrijk meubelstuk daar komt de familie bij elkaar, worden belangrijke vergaderingen aan gehouden, gezellig uit eten of daar ontstaan de beste ideeën tijdens je werk."

Je hebt een eigen label, Bedeaux en verkoopt ook meubels van andere ontwerpers. Bijt dat elkaar niet?
"We werken graag samen met andere ontwerpers, volgens mij versterkt het elkaar juist vooral omdat we via de webshop veel klanten een bijzondere collectie kunnen laten zien. Waarbij we de mogelijkheid hebben om niet alleen onze eigen ontwerpen op maat te leveren, ook de andere ontwerpers maken de tafel op bestelling zodat elke aanpassing bespreekbaar is."

Rotterdam inspireert, waar haal jij je inspiratie vandaan?

"Koninginnedag in het Liskwartier, Museumnacht in de Witte de Wit, een zomerse dag in het Kralingsebos, een gezellige avond tijdens de Parade, de vele festivals maken Rotterdam daar kan ik van genieten en me door laten inspireren."


Heb je een favoriet materiaal om mee te werken en waarom?
"Op dit moment werken we regelmatig met bouwborden deze hergebruiken we, van elk bouwbord is er maar één waardoor iedere tafel die we voor een klant speciaal maken een unicum is. Elke nieuwe compositie voor een tafelblad is een uitdaging."

Wat zijn de leukste opdrachten?

"Wat ontzettend leuk vind is dat we met regelmaat klanten in de winkel hebben die dan al jaren zoeken naar die speciale tafel en uit eindelijk bij mij slagen, dat vind ik wel een groot compliment."

Hoe zou je je klanten omschrijven?

"Ik heb hele verschillende klanten, van particulier tot kleine projecten. Door vaak het persoonlijke advies en de aandacht waarmee we de tafels maken hebben we enthousiaste klanten."


Je hebt een webwinkel. Verkoop je daardoor je meubels door heel Nederland?
"Door de webwinkel zijn we zeker goed vindbaar en kunnen mensen zich al oriënteren en vergelijken. Niet alleen in Nederland maar ook met regelmaat naar België, De Picknick on Wheels een Rotterdams ontwerp hebben we zelfs in Londen afgeleverd."

Binnenkort uitbreiding met een boog. Ga je deze gebruiken als atelier of showroom?

"Als showroom zodat we meer mooie tafels kunnen laten zien."

Ben je zelf Rotterdammer?

"Nee, ik kom uit Utrecht."


Waarom heb je deze wijk gekozen voor de winkel?
"De Hofbogen zijn een prachtig monument daar wilde ik al jaren graag met mijn bedrijf in, en 3 jaar geleden kwam nr 112 vrij. Door de webwinkel zijn we niet wijk gebonden, wat wel leuk is dat er steeds meer leuke winkels op het rijtje komen waardoor we zelf een inspirerende plek creëren."

Wat is jouw favoriete Stukje Rotterdam?

"Het liefst zou ik elk pand wat gebouwd wordt of gerenoveerd wordt tijdens en na de oplevering willen bekijken. En in Rotterdam zijn dat er vele."