ROTTERDAM IN BEELD 

Vrijwel dagelijks doorkruisen wij onze prachtige stad aan de Maas en nog even zo vaak worden ook wij verrast door haar diversiteit. In Rotterdam in Beeld brengen wij met enige regelmaat een van de vele mooie, historische en inspirerende delen die deze bruisende havenstad rijk is, naar voren.

De Oude gevangenis

In 1863 werd tot de bouw van een nieuwe gevangenis in Rotterdam, midden in het Oude Noorden, besloten. Het was de eerste cellulaire gevangenis van Nederland. Het idee om gevangenen in isolement op te sluiten was begin negentiende eeuw ontwikkeld.

Bekijk het in beeld

De Rotterdam (Vertical City) van Rem Koolhaas

Dit markante gebouw is ontworpen door Rem Koolhaas en is met 160.000m2 het grootste gebouw van Nederland.

Bekijk het in beeld

De oude kerk van Charlois

Maandagmiddag, de zon schijnt en ik ben onderweg naar Rotterdam Charlois om een beeldverhaal te maken van de buurt rondom de Oude kerk aan de Charloisse Kerksingel. Na een rondje gelopen te hebben en de buitenkant van de kerk op meerdere manieren te hebben vastgelegd besluit ik om binnen ook foto's te maken.

Bekijk het in beeld

Maastunnel

De Maastunnel (1942) is de oudste afgezonken tunnel van Nederland. De tunnel is zo'n 1000 meter lang en ligt op 20 meter onder NAP. De Maastunnel is een Rijksmonument en is ontworpen door de architecten J.P. van Bruggen, Ad van der Steur.

Bekijk het in beeld

1 - 2 - 3 - 4