PICCOLA ITALIA 

© Stukje Rotterdam

Gespot:

Bedrijf:
Piccola Italia 
Restaurant-Pizzaria

Sinds:
2012

Adres:
Kleiweg 30
Rotterdam Hillegersberg 

Eigenaar:

Familie Raymundo

"Persoonlijk wil ik groeien met de zaak. Misschien zelfs een tweede"


Aan tafel met Marco Raymundo van Piccola Italia. Samen met zijn ouders en drie zussen runt Marco dit restaurant op de Kleiweg in Hillegersberg. 
Dit familiebedrijf is gestart in december 2012 in het Kleiweg kwartier met een pizzeria-delicatessen winkel. Hier proef je met recht de sfeer van smaak en gezelligheid. Je wordt netjes ontvangen en je voelt je hier snel thuis.


Is dit jullie eerste restaurant?
"Nee, we hebben altijd al restaurants gehad. In Alphen, Dordrecht, Capelle en Rotterdam centrum op de Korte Lijnbaan en het Stadhuisplein."

Waarom steeds nieuwe locaties?

"Omdat we altijd weer op zoek zijn naar iets nieuws. Nieuwe kansen en mogelijkheden. Iets anders. We zijn wat dat betreft echte ondernemers. Soms nemen we restaurants over die minder goed lopen en maken daar dan iets moois van. Vervolgens gaan we op zoek naar een nieuwe uitdaging."

Waarom zijn jullie hier gestart met een pizzeria en delicatessen winkel?

"Na de vele restaurants die we hebben gehad wilden we wat rustiger aan gaan doen. Iets kleinschaligers opzetten. Maar het ging al snel weer 'kriebelen' en samen met de vraag van klanten naar een restaurant hebben we de knoop doorgehakt en de pizzeria omgetoverd in een restaurant-pizzeria. De opening was 30 juni."


Is dat ten koste gegaan van de bestellingen?
"Daar hadden we wel rekening mee gehouden maar tot onze verbazing kregen we juist meer bestellingen. We bezorgen gratis vanaf €12,50 en wanneer je voor €30,- aan eten bestelt krijg je er een gratis fles wijn bij. Het restaurant is sinds de opening goed bezet, zeker in de weekenden en met het mooie weer zit ook ons terras steeds weer vol."

Jullie verkopen geen Italiaanse delicatessen meer?

"Nee, dat werd teveel. We willen de focus leggen op het restaurant en het bezorgen. Dat is ook de reden dat we geen lunches meer doen. Eigenlijk alleen op reservering voor grotere gezelschappen. Zo kunnen we de kwaliteit hoog houden. Dagelijks worden onze gerechten vers bereid, de sauzen, de lasagna, de vitello tonato. Het Italiaanse gevoel in onze gerechten moet je proeven."

Wat maakt jullie bijzonder naast het heerlijke eten?

"We hebben een open keuken, je ziet wat er gebeurt. Onze menukaart biedt voor ieder wat wils. Je kunt kiezen voor een lekker stukje vlees of vis voor een aantrekkelijke prijs en je hebt keuze uit vele pizza's. Je kunt bij ons al eten vanaf €15,- per persoon. Uit eten gaan hoeft niet duur te zijn."


Is het hard werken?
"Ja, we werken 7 dagen in de week en de keuken is open van 17.00 tot 22.30 uur. Samen met de voorbereiding van het eten maken we lange dagen. Soms lopen we hier met 10 man rond."

Wie is de kok?

"Fabio is de chef. Daarnaast sta ik zelf regelmatig in de keuken en hebben we er nog een extra kok bij en 2 pizzabakkers."

Tussentijds vraag ik aan Fabio wat 1 van zijn specialiteiten is.

"Dat is Ossobuco alla Milanese. Een gerecht wat je niet zomaar op iedere kaart ziet staan. Kalfschenkel met een heerlijke saus met o.a. verse winterpeen, selderij, ui en knoflook."


Hoe zie je de toekomst Marco?
"Persoonlijk wil ik groeien met de zaak. Misschien zelfs een tweede zaak. De catering verder uitbreiden naar een hoger niveau. Niet zomaar eten ergens neerzetten maar daarbij een stuk beleving meegeven. Zorgen dat mensen zich thuis voelen, en ook hierin weer de kwaliteit hoog houden."

Wie zijn je klanten?

"Dat varieert van jong tot oud. Mensen uit de wijk en van ver daarbuiten. Gezinnen, studenten, echt van alles."

Wat is je favoriete stukje Rotterdam?

"Ik weet niet of ik dat eigenlijk heb. Het centrum spreekt me aan maar ook het Kleiwegkwartier door het leuke contact met de klanten en je bent vanuit hier snel in het centrum."Tot slot van het interview besluit ik zelf de Ossobucco te proberen. Samen met een lekker glas rode wijn. En inderdaad, heerlijk 'authentiek'. Als je dat kan zeggen over een gerecht. Een cijfer voor de Ossobucco? Ik geef een 10.