Stadhuis Rotterdam poster

€ 27,50 - 42x29,7cm.

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Het mooiste bordes aan de Coolsingel

Het stadhuis van Rotterdam is een architectonisch meesterwerk dat de rijke geschiedenis  van de stad weerspiegelt. Het stadhuis bevindt zich in het hart van het stadscentrum, aan de Coolsingel, en is een van de meest iconische gebouwen in Rotterdam. Het huidige stadhuis werd ontworpen door architect Henri Evers en werd voltooid in 1920. Het is een prachtig voorbeeld van de architectuurstijl uit die tijd, met invloeden van de neorenaissance en art deco. Het gebouw is opgetrokken uit natuursteen en heeft een imposante gevel met elegante zuilen, beeldhouwwerken en prachtige versieringen. De centrale toren, die boven het gebouw uitsteekt, is een herkenbaar kenmerk van het stadhuis en biedt een panoramisch uitzicht op de stad.

Binnen in het stadhuis vind je indrukwekkende zalen en kamers, waaronder de Burgerzaal, die vaak wordt gebruikt voor officiële ceremonies en evenementen. De Burgerzaal is prachtig gedecoreerd met muurschilderingen en glas-in-loodramen die de geschiedenis van Rotterdam weergeven. Een ander hoogtepunt is de trouwzaal, waar veel paren hun huwelijksgeloften hebben uitgewisseld te midden van de prachtige omgeving. Naast zijn architecturale schoonheid heeft het Rotterdamse stadhuis ook een rijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd een groot deel van het gebouw verwoest door bombardementen, maar het werd zorgvuldig gerestaureerd en heropend in 1950. Dit is een symbool van de veerkracht van de stad en haar inwoners.

Het stadhuis speelt een cruciale rol in het bestuur van Rotterdam en huisvest de kantoren van de burgemeester en de gemeenteraad. Het is ook een belangrijk centrum voor de lokale gemeenschap en gastheer van tal van openbare bijeenkomsten en culturele evenementen.

Kortom, het stadhuis in Rotterdam is niet alleen een administratief centrum, maar ook een cultureel en historisch juweel dat de ziel van de stad weerspiegelt. Zowel de architectuur als de geschiedenis van dit gebouw maken het tot een must-visit locatie voor toeristen en een bron van trots voor de inwoners van Rotterdam. Het stadhuis belichaamt de unieke mix van traditionele en moderne aspecten die Rotterdam tot een levendige en dynamische stad maken.

Bestel de prachtige poster van het stadhuis van Rotterdam, een Stukje Rotterdam aan de muur. Of combineer hem met andere Rotterdamse gebouwen.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.