Museum Boijmans van Beuningen poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

De kunstschatkamer van Rotterdam

Het Museum Boijmans Van Beuningen, gelegen in Rotterdam, is een schatkamer van kunst en cultuur die zowel Rotterdammers als bezoekers uit de hele wereld aantrekt. Het museum opende zijn deuren in 1849 en is genoemd naar twee belangrijke weldoeners, Frans Jacob Otto Boijmans en Daniël George van Beuningen. Het museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw, ontworpen door architect Ad van der Steur, dat op zichzelf al een meesterwerk van architectuur is. De collectie van het museum is even indrukwekkend als gevarieerd, en omvat een breed scala aan kunstwerken, variërend van oude meesters tot hedendaagse kunstenaars. Hier kun je werken bewonderen van beroemde schilders zoals Rembrandt, Van Gogh, Bosch, en Rubens, evenals moderne kunstenaars zoals Dalí, Magritte, en Warhol. Het museum herbergt ook een uitgebreide verzameling Aziatische kunst, mode, design, en nog veel meer.

Wat het Museum Boijmans Van Beuningen nog specialer maakt, is de nadruk op experiment en innovatie. Het museum heeft altijd gepleit voor nieuwe benaderingen van kunst en heeft een sterke focus op het bevorderen van eigentijdse kunstenaars. Bovendien is het museum een centrum voor onderzoek en restauratie, waarbij kunstwerken van over de hele wereld worden bestudeerd en hersteld. Helaas is het museum sinds 2019 gesloten voor een grootschalige renovatie die naar verwachting tot 2026 zal duren. Tijdens deze periode wordt een deel van de collectie tentoongesteld in het Depot Boijmans Van Beuningen, dat ook in Rotterdam is gevestigd. Na de renovatie zal het Museum Boijmans Van Beuningen nog steeds een culturele schat zijn en een essentieel onderdeel van Rotterdam's rijke kunstscene.

Ontdek de posters van Stukje Rotterdam en haal iconische gebouwen uit Rotterdam in jouw huis!

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.