Las Palmas Rotterdam poster

€ 27,50
30x40cm

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

'Las Palmas' Pakhuis Holland-Amerika lijn

Las Palmas, gelegen aan de Wilhelminakade in Rotterdam, is een opmerkelijk gebouw dat zowel architectonisch als cultureel een belangrijke rol speelt in de stad. Oorspronkelijk was Las Palmas een pakhuis dat in 1953 werd gebouwd voor de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het pakhuis was een knooppunt voor de import en export van goederen en diende als vertrekpunt voor vele Europese emigranten die naar Amerika vertrokken.

In de 21e eeuw heeft Las Palmas echter een opmerkelijke transformatie ondergaan. Het is omgebouwd tot een cultureel centrum en biedt nu onderdak aan een verscheidenheid aan creatieve en culturele instellingen, waaronder het Nederlands Fotomuseum, de Nederlandse Fotovakschool, en de Willem de Kooning Academie. De transformatie heeft het gebouw nieuw leven ingeblazen en het tot een belangrijk cultureel knooppunt gemaakt. Het gebouw zelf is een voorbeeld van modernistische architectuur met zijn strakke lijnen en grote ramen die over de Maas uitkijken. Het behoud van de oorspronkelijke structuur en industriële elementen geeft Las Palmas een unieke uitstraling en herinnert aan zijn maritieme geschiedenis.

Las Palmas is niet alleen een plek voor culturele activiteiten en tentoonstellingen, maar ook een symbool van Rotterdam's vermogen om het verleden te omarmen en te transformeren naar de toekomst. Het gebouw belichaamt de stedelijke vernieuwing en creativiteit die Rotterdam zo kenmerken en is een must-visit bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur en architectuur.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.