Centraal Station Rotterdam poster

€ 27,50 - 42x29,7cm.

Een super leuk kado om te geven en om jezelf kado te doen! Ja toch ;-)

Rotterdam Centraal, station Kapsalon

Het Centraal Station van Rotterdam, afgekort als Rotterdam CS of Rotterdam Centraal, is een meesterwerk van moderne architectuur en een belangrijk knooppunt in het Nederlandse spoorwegnetwerk. Het station, gelegen in het hart van de stad, is niet alleen een functioneel transportcentrum, maar ook een cultureel icoon dat de dynamiek en vooruitgang van Rotterdam weerspiegelt. Het oude station, ontworpen door architect Sybold van Ravesteyn, werd in 1957 geopend en was een opvallend voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur na de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog. Het gebouw had een bijzondere kubistische stijl en werd vaak beschreven als een combinatie van functionalisme en modernisme. De karakteristieke klok boven de ingang en het betonnen silhouet zijn opgenomen binnen het ontwerp van het nieuwe station.

Wat het station ook bijzonder maakt, is de integratie van moderne voorzieningen, zoals winkels, restaurants en kantoren, in het gebouw. Dit maakt Rotterdam CS niet alleen een plek om van A naar B te reizen, maar ook een bestemming op zich, waar mensen kunnen genieten van culinaire hoogstandjes, winkelen en ontspannen. Zoals vele gebouwen in Rotterdam bijnamen hebben, wordt het Centraal Station van Rotterdam ook wel station Kapsalon genoemd.

Wil jij het Centraal Station van Rotterdam aan je muur? Bestel hem dan snel via de bovenstaande knop.

rotterdam poster kopen 60x40cm 5

Stukje Rotterdam is een initiatief van or-create, sterk in concept, lyrisch over vorm, oog voor identiteit, neus voor trends.