Gespot in Rotterdam

Mehmet Groente & Fruit

Wat maakt deze winkel gezellig. Op de eerste plaats Mehmet. Hij neemt voor iedere klant de tijd. Op de tweede plaats de klanten die elkaar vaak kennen, met elkaar praten, rustig rondkijken en alvast hun keuze maken.

Lees hier het interview

Tafel-design

Gevestigd in de Hofbogen, onder het voormalige 'Hofpleinlijntje' in het Oude Noorden. Laat je verrassen door eigen design van o.a. tafels maar ook bijvoorbeeld tuinbanken.

Lees hier het interview

Fietsreparatie Frans

Sinds begin 2014 heeft Rotterdam Hillegersberg er een echte vakman bij, Frans Cillekens. Een echte vakman in hart en nieren. Iedere Rotterdamse fietsenbezitter kan niet zonder zijn fiets en Frans weet dat als geen ander. Dus, heb je een defect aan je fiets? Ga dan naar de no-nonsense werkplaats aan de Adriaen van der Doeslaan 27.

Lees hier het interview

"Lekker Rotterdams"

Ad Oskam illustrator en cartoonist

Ad Oskam, hij 'denkt' met z'n hand en tijdens het snelle schetsen doemen er verschillende teksten op. Daarna verfijnt hij de ruwe spinsels. In strips -meestal stroken van drie of vier plaatjes- kan hij zich het best uitleven.

Lees hier het interview

Chateautjes - wijnhandel

Een unieke wijnwinkel midden in het Oude Noorden (Zwart Janstraat). Eigenaresse Simone van den Berg geeft in dit interview een prima beeld van de winkel en legt uit waar de liefde en passie voor wijnen vandaan komt.

Lees hier het interview

"Lekker Rotterdams"

Bruinstroop Natuursteen

Specialist op het gebied van natuursteen. 30 jaar vak ervaring. Het adres voor levering van grafstenen en gedenkmonumenten van eenvoudig tot exclusief. Showroom en eigen werkplaats.

Lees hier het interview

Lily Scarlet - vintage style fashion en accessoires

Lily Scarlet is een winkel op het zwaanshals met een unieke collectie vintage style fashion en accessoires. Originele kleding uit de jaren 40 en 50 en eigen merk 'Lily Scarlet' geïnspireerd op originele patronen uit de jaren 40 en 50

Lees hier het interview

"Lekker Rotterdams"

Het Aardappelpakhuis

Midden in het Oude Noorden vind je Het Aardappelpakhuis. Stap eens binnen en je wordt zeer vriendelijk geholpen door een echter Rotterdamse kenner op het gebied van o.a. Bonken en Eigenheimers.

Lees hier het interview

Vlees haal je gewoon bij de slagerij

Slagerij Both maakt al sinds 1893 op ambachtelijke wijze fijne vlees en vleeswaren en zal dit voor de komende decennia blijven doen, daarom ook deze manier om onze klanten te bereiken. Bij slagerij Both zijn ze altijd bezig onze vlees en vleeswaren nog verder te verbeteren.

Lees hier het interview

Galerie Fascino - Cadeaukunst

Loop eens binnen bij Galerie Fascino. Originele kado's. Mooie sieraden, tassen en sjaals. Maar ook leuke hebbedingetjes. Voor hem en voor haar. Of volg een leuke mozaïek workshop.

Lees hier het interview