GALERIE FASCINO

© Stukje Rotterdam

Gespot:

Bedrijf:
Galerie Fascino

Sinds:
1989

Adres:
Kleiweg 34

Eigenaar:

Giselheid Schulz

Website:
http://www.galerie-fascino.nl/

Galerie Fascino en Cadeaukunst. Waarom twee namen?

"Galerie Fascino.... een idee uit de begintijd van mijn galerie in 1989. In Fascino zit het woordje Fascineren, fascinatie en het klinkt Italiaans, een leuk land, zonnige mensen en ze zijn een beetje ondeugend....daar hou ik van.
Cadeaukunst......dat is Galerie Fascino in de loop der tijd geworden. Cadeaukunst slaat de spijker op zijn kop wat de huidige collectie betreft."


Je hebt een bijzondere verzameling van producten. Waar vind je deze producten?
"De artikelen zijn heel divers en persoonlijk. Ik zoek alles zelf uit. Soms kom ik de dingen toevallig tegen, soms ontmoet ik de kunstenaars of makers maar ik ga ook naar beurzen in binnen en buitenland. Daarnaast maak ik ook diverse producten zelf zoals bijvoorbeeld mozaïeken en sieraden. Bij het kiezen van de producten is altijd belangrijk dat ik er zelf iets in zie - hierbij gaat het niet om mijn persoonlijke smaak - dat de kwaliteit hoog is hoe klein de prijs ook is, en als het kan is een knipoog ook nog gewenst. Liefst verkoop ik zogenaamde gebruikskunst....iets waar je wat mee kan. Draagbaarheid van b.v. sieraden is heel belangrijk. De meeste artikelen zijn tijdloos en mooi. Mooi heeft geen houdbaarheidsdatum."

Galerie, winkel en workshops. Valt dat te combineren?

"Ja, maar vaak is het jammer dat een dag maar 24 uur heeft. Ook is het altijd zoeken naar de juiste balans tussen de verschillende werksoorten, ik doe eigenlijk alles graag. In de Galerie komen mensen bijna altijd met een positief gevoel binnen, in ieder geval geïnteresseerd, soms genietend van wat ze zien en vaak om iets leuks voor zichzelf of voor iemand anders te kopen. Naast de verkoop zijn de ontmoetingen en gesprekken met de mensen die binnen lopen zeer belangrijk voor mij."

Staan je workshops voor het delen van creativiteit?

"Ja, dat is een belangrijk factor hierin. Door de verschillende activiteiten ontstaat wel een soort kruisbestuiving. Eigenlijk zijn het doorgeven en delen van de creatieve elementen in de workshops de meest essentiële factoren. De technieken zijn voor iedereen wel in meer of mindere mate vrij snel te leren, het tijdens het ontstaansproces (leren) zien en het overzicht houden over wat je doet is vaak veel moeilijker… en het geduld bewaren, ik help hier graag mee."


Waar haal je de inspiratie vandaan voor je eigen kunstobjecten?
"Een moeilijke vraag..."

Ooit gedacht om alleen eigen werk te maken?

"Ja maar dit is uit vele oogpunten geen optie. Dan nog zou ook mijn eigen werk zelf direct willen verkopen. Ik vind het contact met de klant belangrijk en het verhaal achter het product vind de klant vaak belangrijk, dat geldt trouwens ook voor de andere artikelen die ik verkoop."

Op welke wijze maak je reclame voor al je activiteiten?

"Via mijn website (cadeaukunst) door Reclameloods ontworpen en uitgevoerd en social media zoals facebook. Ook heb ik weleens in reclameboekjes gestaan en ik doe mee met de 2 jaarlijkse Atelierroute in mijn buurt."


Waar haal je de meeste voldoening uit?
"Toch uit mijn eigen werk. Als ik bezig ben vergeet ik alle drukte en ben ik eigenlijk bezig zonder tierelantijntjes en alle balast van het bestaan. Het is thuiskomen naar de basis van het 'zijn'."

Wat is jouw favoriete stukje Rotterdam?

"Dat is natuurlijk het Kleiweg-kwartier. Het is een doorleefd buurtje. Jong en oud wonen hier door elkaar."