DE GARAGE VINTAGE INTERIEUR 

© Stukje Rotterdam

Gespot:

Bedrijf:
De Garage Vintage 

Sinds:
1999

Adres:
Beneden Oostzeedijk 13c 

Eigenaar:

John Dane

Website:
Facebook De Garage

"Ik gebruik de term brocante niet. Dat vind ik vaag. Vintage past beter."


Waar vindt u de spullen?
"Vroeger reed ik altijd naar handelaren in België. Die kochten weer van handelaren uit Engeland die met mooie meubelstukken aankwamen.
En in België was ook weer handel uit Frankrijk te vinden. Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en zodoende waren de spullen die ik kocht daarop gericht.
Later kwamen er meer andere spullen bij. Kasten, lampen en… je ziet het om je heen. Nu verkopen we best veel verschillende artikelen. Maar we krijgen ook gerichte tips waar we spullen kunnen halen of bijvoorbeeld van particulieren die kleiner gaan wonen."


Heeft u altijd al een voorliefde gehad voor dit vak?
"Vroeger zat ik in de horeca, dit vak is net iets rustiger. Maar ik heb dit altijd al leuk gevonden. En ben ook geïnteresseerd in vormgeving."

Wat is het meest verkochte artikel?

"Caféstoelen en tafels."

Wie zijn uw klanten?

"Allerlei soorten mensen, van echte Kralingenaars tot mensen uit de horeca, en van studenten tot getrouwde stellen."


Herkent u bepaalde trends in aankopen?
"Het moet strak oud hout zijn, geen tierlantijnen, geen houtsnijwerk.
Op het moment worden er veel eetkamertafels verkocht die wij zelf maken van oud hergebruikt teakhout. Dat zijn tafels van 1,40 tot 3 meter lang. Tafels waar 'leven' in zit. Er zijn altijd wel periodes waarin bepaalde artikelen het goed doen, zoals nu oude kisten en industriële lampen bijvoorbeeld."

Wordt er in mindere tijden meer gekocht?

"Nee, als mensen minder geld te besteden hebben kopen ze in het algemeen minder. Dus ook bij ons."

Wanneer is of wordt iets brocante?

"Ik gebruik de term brocante niet. Dat vind ik vaag. Vintage past beter. Wij kopen en verkopen mooie spullen die we zelf ook graag in ons interieur zouden zetten. Wij kopen niet zomaar alles in. Het is altijd een bewuste keuze."


Hoe weten de klanten u te vinden?
"Voornamelijk door mond-tot-mond reclame. Ik heb inmiddels een grote groep vaste klanten. En sinds kort een facebook pagina."

Bent u geboren in Rotterdam?

"Ja, een echte Rotterdammer. Geboren in het centrum. Ik ben trots op de stad."

Wat is uw favoriete Stukje Rotterdam?

"Er zijn er een paar. Hier in Kralingen is een prachtige vijver achter de Hoflaan. Alles is daar nog oud, huizen, lantaarnpalen. Schoonoord is een prachtig park (naast het park met de Euromast), de Veerhaven… ik hou van de haven, van de schepen."